Решението за съкращаването на хиляди работни места е свързано с трудните

...
Решението за съкращаването на хиляди работни места е свързано с трудните
Коментари Харесай

Meta с най-голямото съкращение на служители в историята на компанията

Решението за съкращаването на хиляди работни места е обвързвано с трудните макроикономически условия, които принудиха рекламодателите, които са главният източник на доходи, да лимитират разноските си за обществената платформа.

 

Служителите на софтуерния колос Meta, който има платформите Фейсбук, Instagram и WhatsApp, ще стартират да бъдат уведомявани за статуса си на претовареност по имейл в сряда от 06.00 часа източно американско време нататък, съгласно източните на финансово издание.

 

По време на диалог във вторник с шефове и вицепрезиденти, основният изпълнителен шеф на Meta - Зукърбърг, е декларирал, че поема отговорност за предишните решения за увеличение на броя на чиновниците, признавайки, че компанията е повишена прекомерно бързо, уточни един от източниците.

 

Очаква се това да бъде най-голямото редуциране на чиновници в историята на компанията. Икономическото закъснение, в това число възходящата инфлация и цената на капитала, удариха съществено огромни софтуерни компании през актуалната година.

Инвеститорите в акции на Meta заличиха повече от 89 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията в края на октомври, откакто софтуерният колос регистрира спад в приходите, а Зукърбърг не съумя да убеди вложителите, че неговият високо струващ ангажимент за създаване на изпълнена с цифрови аватари метавселена, която не се чака да бъде печеливша в продължение на доста години, няма да може да се изплати, напомня БНР.

 

Meta също по този начин призна, че е изправена пред възходяща конкуренция от противници като приложението за къси видеа TikTok и компликации при насочването и измерването на рекламите заради измененията, направени от Apple в нейната политика за дискретност.

Цената на акциите на Meta спаднаха с цели над 71% през актуалната година.

Очакваното огромно преструктурирането в Meta ще пристигна единствено няколко дни, откакто новият притежател на Twitter, Илон Мъск, уволни половината от 7500-те чиновници на обществения медиен уебсайт в опит да преразгледа бизнес модела на компанията, до момента в който все по-голям брой рекламодатели изтеглиха напълно средствата си за реклама в платформата поради терзанията към проектите в " Туитър " да се отслаби модерирането на наличието.

 

Междувременно по-малкият съперник Snap също редуцира към една пета от работната си мощ, откакто означи най-бавния си финансов напредък. През септември Зукърбърг разгласи в границите на компанията, че вкарва заледяване на наемането на множеството позиции в Meta и има намерение да минимизира разноските. Оттогава шефовете на софтуерната група бяха помолени да изготвят описи с 15 % от членовете на екипа си, които да бъдат подложени на обзор по отношение на тяхното представянето, което значи, че ще би трябвало да им намерят различни функции или ще би трябвало да изоставен в границите на 30 дни, показаха три източника на " Файненшъл таймс ".

 

На този стадий от Meta отхвърлят да разясняват новината за започващи всеобщи съкращения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР